KU Leuven

Op vlak van poreuze implantaten heeft de onderzoeksgroep van Prof. Mulier reeds pionierswerk verricht zowel naar fabricage als klinische toepassingen. [Referentie: Colen S, Harake R, De Haan J, Mulier M. A modified custom-made triflanged acetabular reconstruction ring (MCTARR) for revision hip arthroplasty with severe acetabular defects. Acta Orthop Belg, 2012, 78, 71-75.] Gezien onze voorgeschiedenis kunnen we consultancy aanbieden aangaande medisch implantaatontwerp en praktische haalbaarheid. We werken aan de Universitaire Ziekenhuizen K.U.Leuven en hebben op de dienst orthopedie ook een eigen research afdeling onder leiding van Lennart Scheys. Deze is onderlegd in zowel ontwerp, labo-studie, medische beeldvorming, research en klinische studies met betrekking tot orthopedische implantaten en toepassingen.

Dit project biedt een unieke gelegenheid om de opgestarte activiteiten in het domein van 3-D geprinte metalen verder uit te bouwen en om computermodellen daadwerkelijk te integreren in de productontwikkelingspijplijn van nieuwe materialen voor orthopedische toepassingen. De samenstelling van het consortium, van materiaal ontwikkelaars (bulk en oppervlakte) over preklinisch tot klinische partners laat toe om alle aspecten van de computationale modellen uit haar groep te toetsen aan de realiteit en eventueel verdere te ontwikkelingen en bij te sturen naargelang de vraagstelling vanuit het consortium.

Als jaren reeds gebruiker en vernieuwer in het toepassen poreuze metaal-implantaten zijn we geïnteresseerd in een grensoverschrijdend project dienaangaande vooral als eindgebruiker of voor de klinische toepassingen. Pr. Dr. Mulier heeft reeds goede samenwerkingen met een aantal van de huidige consortium-leden achter de rug. Daarnaast is er interesse voor de integratie van computermodellen in orthopedische toepassingen. De samenstelling van het consortium, van materiaal ontwikkelaars over preklinisch tot klinische partners laat toe alle aspecten omtrent de ontwikkeling hiervan te bekijken.

Contactpersoon:
Liesbet Geris

E-mail
[email protected]

KU Leuven