Antleron

Antleron is een jonge R&D start-up die tot doel heeft de ontwikkeling van volgende generaties ‘advanced therapies’ and ‘medical devices’ te versnellen door het potentieel van stamcellen, biomaterialen, biologicals, 3D printing en bioreactoren samen te brengen om er, via doorgedreven engineering, medicinale producten, devices en processen mee te maken. Antleron focust, als ecosysteem-KMO, op een project-gebaseerde ontwikkeling van deze gepersonaliseerde en regeneratieve producten door leiderschap, kennis, expertise en ideeën in te brengen. Door middel van een ecosystemische aanpak wil Antleron deze waarden samenvoegen met complementaire kerntechnologieën van professionele cel-, 3D printing- & bioreactorpartners om er socio-economisch leefbare, cel-gebaseerde producten mee te ontwikkelen die klinische noden beantwoorden.

Naast de technologie-competenties is Antleron ook een actieve partner in regionale, Vlaamse en crossborder initiatieven rond medische innovaties. Antleron maakt, samen met o.a. LayerWise-3D Systems, deel uit van het VLAIO Roadmap project rond ‘3D prints in hospitalen’, waar de Vlaamse 3D printbedrijven samenwerken met onderzoeksinstellingen en ziekenhuizen om gepersonaliseerde implantaten dichter bij de patiënt te brengen. Daarnaast maakt Antleron ook deel uit van het VLAIO project ‘Persomed Towers’ dat getrokken wordt door FlandersBio en dat tot doel heeft de lange termijn strategie voor medische innovatie in Vlaanderen uit te tekenen. Tenslotte coördineert Jan Schrooten, Antleron’s co-founder en zaakvoerder, het door de provincie Vlaams-Brabant ondersteunde RegMed Innovatieplatform dat crossborder regeneratieve geneeskunde samenwerking beoogt en maakt hij deel uit van de stuurgroep die de strategische ‘biomedical materials’ roadmap voor Zuid-Nederland ontwikkelt. Dit project biedt Antleron als R&D start-up de unieke gelegenheid om haar concept van ‘ecosysteemprojecten’ op te zetten op een stapsgewijze manier die proportioneel is met haar groeiperspectieven op korte en middellange termijn, en met de huidige en de verwachte team-capaciteiten.

Als start-up zijn de belangrijkste korte termijn meerwaarden die Antleron uit dit project wenst te halen, (i) opstart en groei van het Antleron team en zorgen dat deze personen concrete ervaring kunnen opdoen door deze multi-partner samenwerking, (ii) het opzetten van interne R&D capaciteit die focust op bioreactor-gedreven biofunctionalisatie van 3D-geprinte implantaten en (iii) de opbouw van interne Antleron kennis die de basis moeten vormen voor de duurzaamheid van het bedrijf.

Contactpersoon:
Jan Schrooten

E-mail:
[email protected]

Antleron